CA ES

L’establiment està situat a una de les cases més representatives de la ciutat

PdePÀ Blanes no només és una de les primeres coffee bakeries que va obrir PdePÀ a la província de Girona, també és una de les que més història té. I és que aquest establiment està situat a una de les cases més representatives de la localitat: Ca la Teresina de Savoia.

Construïda l’any 1903 i inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, aquestacasa modernista forma part de la Ruta dels Americanos. Una sèrie d’immobles d’estil senyorial que van construir els blanencs que van emigrar a Amèrica, el segle XIX, al seu retorn a la ciutat.

Ca la Teresina de Savoia va pertànyer al metge Joaquim Albareda i a Teresina Ferrer Barreras. Filla de Teresa Barreras Centrich i de Pere Ferrer Xifra, conegut amb el motiu de Savoia i retornat a Blanes després de fer fortuna a Cuba.

Amb la mort de Teresina, la seva fillola i llavors propietària de la casa, Alfonsa Poblet Ferrer, va vendre aquest habitatge als Tordera. Una família de tradició pastissera que, segons explica l’historiador Aitor Roger a la revista Cel Obert, va adquirir l’immoble l’any 1963. D’aquí ve que molts coneguin aquesta casa amb el nom de Can Tordera.

Des del’adquisició d’aquest habitatge per part dels Tordera, han passat molts anys i no pas pocs successos. Malgrat això, l’esperit de Ca la Teresina de Savoias’ha mantingut gairebé intacte amb el pas dels anys. A la cantonada d’aquest edifici de tres plantes, podem observar una espectacular tribuna coberta per una cúpula semiesfèrica. I a la planta baixa, on es troba PdePÀ Blanes, una porta tallada de fusta i una paret decorada amb diferents motius florals i vegetals. Detalls que ens traslladen a principis del segle passat i a la seva tradicional arquitectura.

T’agradaria veure Ca la Teresina de Savoia? Acosta’t al Passeig de Dintre de Blanes i descobreix-la mentre gaudeixes d’un moment PdePÀ!

Feel like home